PONIEDZIAŁEK  31.10.2016

ŚNIADANIE: Herbata , pieczywo z masłem , pasztet drobiowy , ogórek kwaszony*(1,7)

OBIAD: Makaron w sosie pomidorowym,  jajko gotowane, warzywa gotowane, woda z cytryną  *(1,3,7)
PODWIECZOREK: Soczek  jabłkowy, serek Danio, biszkopty *(1)

ŚRODA 02.11.2016

ŚNIADANIE : Kakao,  pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor, jajko, ser żółty, ogórek zielony*(1,3,7)

OBIAD : Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, klopsik pieczony , ziemniaki, surówka z białej kapusty, sok z owoców naturalnych*(1,7)

PODWIECZOREK: Herbata , gruszka, banan, wafelek „Grześ”*(1,7)

CZWARTEK 03.11.2016

ŚNIADANIE: Herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, serek Turek , rzodkiewka*(1,7)

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, pieczeń wieprzowa, ziemniaki , ogórek kwaszony, woda  z cytryną *(1)

PODWIECZOREK: Herbata, bułka mleczna „cwibak” z masłem i dżemem truskawkowym*(1,7)

PIĄTEK 04.11.2016
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek zielony *(1, 4 )

OBIAD: Zupa jarzynowa , kluski kładzione z wędliną, marchewka gotowana, kompot  *(1,4)

PODWIECZOREK: Herbata, jogurt pitny truskawkowy, ciastko „be-be”*

 

Codziennie, na życzenie dzieci woda mineralna

*- oznaczenie substancji alergennych lub powodujących reakcję nietolerancji w danym posiłku

 

Substancje lub produkty powodujące alergie

lub reakcje nietolerancji

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany

2. Skorupiaki i produkty pochodne;

3. Jaja i produkty pochodne;

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy

9. Seler i produkty pochodne

10. Gorczyca i produkty pochodne

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne

12. Łubin i produkty pochodne;

13. Mięczaki i produkty pochodne.