PONIEDZIAŁEK 31.10.2016
ŚNIADANIE: Herbata , pieczywo z masłem , pasztet drobiowy , ogórek kwaszony*(1,7)
OBIAD: Makaron w sosie pomidorowym, jajko gotowane, warzywa gotowane, woda z cytryną *(1,3,7)
PODWIECZOREK: Soczek jabłkowy, serek Danio, biszkopty *(1)
ŚRODA 02.11.2016
ŚNIADANIE : Kakao, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidor, jajko, ser żółty, ogórek zielony*(1,3,7)
OBIAD : Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, klopsik pieczony , ziemniaki, surówka z białej kapusty, sok z owoców naturalnych*(1,7)
PODWIECZOREK: Herbata , gruszka, banan, wafelek „Grześ”*(1,7)
CZWARTEK 03.11.2016
ŚNIADANIE: Herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, serek Turek , rzodkiewka*(1,7)
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem, pieczeń wieprzowa, ziemniaki , ogórek kwaszony, woda z cytryną *(1)
PODWIECZOREK: Herbata, bułka mleczna „cwibak” z masłem i dżemem truskawkowym*(1,7)
PIĄTEK 04.11.2016
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, ogórek zielony *(1, 4 )
OBIAD: Zupa jarzynowa , kluski kładzione z wędliną, marchewka gotowana, kompot *(1,4)
PODWIECZOREK: Herbata, jogurt pitny truskawkowy, ciastko „be-be”*
Codziennie, na życzenie dzieci woda mineralna
*- oznaczenie substancji alergennych lub powodujących reakcję nietolerancji w danym posiłku
Substancje lub produkty powodujące alergie
lub reakcje nietolerancji
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Łubin i produkty pochodne;
13. Mięczaki i produkty pochodne.